Kali nak kongsi biskut yg memang kompem tiap tiap raya mesti orang buat..kan..kan..
Biskut ni tak yah pakai mixer..gaul dengan sudip je..kalau tidak nanti bunga kembang setaman macam sis punya..gara gara pakai mixer..hahaha..jom start..
Masukkan dalam besen..
200g buttercup (1 cawan)
160g gula aicing
Gaul-gaul je bagi rata, jangan sampai kembang..
Kemudian masukkan..
1 sk esen vanilla
1 biji telur (kuning sahaja)
Adukkan kan kesemua hingga sebati dan jangan lupa tau..jangan sampai kembang..hehe..
Kemudian masukkan tepung-tepung yang telah di ayak bersama-sama..
230g tepung gandum red rose
100g tepung kastad (2 sb bukit))
100g tepung jagung (2 sb bukit)
Uli hingga sebati dan doh menjadi lembut..
Kemudian boleh laa mula menyemperit..hehe..sebelom bakar, rehatkan bunga-bunga itu selama 10 minit..kemudian baru bakar..
Hiasan
Ceri ke..coklat ke..
Bakar 160c / 20 minit
Biskut ni tak yah pakai mixer..gaul dengan sudip je..kalau tidak nanti bunga kembang setaman macam sis punya..gara gara pakai mixer..hahaha..jom start..
Masukkan dalam besen..
200g buttercup (1 cawan)
160g gula aicing
Gaul-gaul je bagi rata, jangan sampai kembang..
Kemudian masukkan..
1 sk esen vanilla
1 biji telur (kuning sahaja)
Adukkan kan kesemua hingga sebati dan jangan lupa tau..jangan sampai kembang..hehe..
Kemudian masukkan tepung-tepung yang telah di ayak bersama-sama..
230g tepung gandum red rose
100g tepung kastad (2 sb bukit))
100g tepung jagung (2 sb bukit)
Uli hingga sebati dan doh menjadi lembut..
Kemudian boleh laa mula menyemperit..hehe..sebelom bakar, rehatkan bunga-bunga itu selama 10 minit..kemudian baru bakar..
Hiasan
Ceri ke..coklat ke..
Bakar 160c / 20 minit
Comments
Post a Comment