nak kongsikan resepi ikan keli lagi.. berkuah kan santan.. resepi mak mertua dan kesukaan suami.. buh dalam blog pasal mudah lupa..
6 - 7 ekor ikan keli
bakar sampai kering, jangan hangus pula.. lepas tu patah-patahkan dan buang tulang tengah..ketepikan..
1 biji kelapa - santan
letak santan dalam mangkuk..kemudian masukkan kesemua bahan-bahan ni kedalam santan..
6 - 8 biji bawang merah - mayang
4 - 5 biji limau nipis (potong dan perah) lagi banyak, lagi masam, lagi sedap..
15 - 20 biji cili padi - ketuk-ketuk jangan sampai hancur sangat
air dan garam secukupnya
ramas-ramas kesemua bahan-bahan ni..kemudian masukkan ikan tadi..gaul sebati..siap..
6 - 7 ekor ikan keli
bakar sampai kering, jangan hangus pula.. lepas tu patah-patahkan dan buang tulang tengah..ketepikan..
1 biji kelapa - santan
letak santan dalam mangkuk..kemudian masukkan kesemua bahan-bahan ni kedalam santan..
6 - 8 biji bawang merah - mayang
4 - 5 biji limau nipis (potong dan perah) lagi banyak, lagi masam, lagi sedap..
15 - 20 biji cili padi - ketuk-ketuk jangan sampai hancur sangat
air dan garam secukupnya
ramas-ramas kesemua bahan-bahan ni..kemudian masukkan ikan tadi..gaul sebati..siap..
Comments
Post a Comment