Kali ni kongsi resepi kek pula..
Mula-mula cairkan..
150g butter
Ketepikan..
Pastu dalam mangkuk..masukkan..
180g gula kastor
5 biji telur
50ml susu cair
1 sk esen vanilla
2 sb ovalette
220g tepung gandum
Pukul kesemuanya hingga kembang putih dan gebu gebas..pastu masukkan butter cair tadi..gaul-gaul guna sudip je hingga sebati..
Bahagikan adunan kepada beberapa bahagian..letak pewarna apa nak..
Sediakan loyang..sapu butter atau kertas minyak..masukkan adunan bertompok-tompok..lorekkan bagian atasnya..
Bakar pada suhu 150'c / 45 minit..dah masak, terbalikkan letak atas relai biakan ia sejuk dalam 1jam..pastu terbalikkan dan boleh laa di hidang..
Gambo tak dop sebab sis lom buat..hahahahaha..
Kreadit to buat orang lapo..
Mula-mula cairkan..
150g butter
Ketepikan..
Pastu dalam mangkuk..masukkan..
180g gula kastor
5 biji telur
50ml susu cair
1 sk esen vanilla
2 sb ovalette
220g tepung gandum
Pukul kesemuanya hingga kembang putih dan gebu gebas..pastu masukkan butter cair tadi..gaul-gaul guna sudip je hingga sebati..
Bahagikan adunan kepada beberapa bahagian..letak pewarna apa nak..
Sediakan loyang..sapu butter atau kertas minyak..masukkan adunan bertompok-tompok..lorekkan bagian atasnya..
Bakar pada suhu 150'c / 45 minit..dah masak, terbalikkan letak atas relai biakan ia sejuk dalam 1jam..pastu terbalikkan dan boleh laa di hidang..
Gambo tak dop sebab sis lom buat..hahahahaha..
Kreadit to buat orang lapo..
Comments
Post a Comment