jom masak ni..
1kg kerang atau lebih terpulang
rebus dan kopek isi-isi nya
1 ringgit taugeh
cuci bersih-bersih dan celur dalam air panas gelegak..sekejap jer jangan sampai lecur pula..
8-10 biji bawang merah
di hiris mayang nipis-nipis
1/2 cawan pati santan pekat (jangan campur air)
15-20 biji cili kampung
nak kurang atau lebih ikut pada tahap ketahanan kepedasan anda..
4 biji limau nipis
potong nipis supaya mudah nak perah nanti..asam limau ni lagi masam lagi sedappp..
2 sudu besar kerisik
garam secukupnya
masukkan kesemua bahan-bahan dalam mangkuk dan gaul..jangan ramas-ramas hancur kang taugeh-taugeh tu..rasa laa pedas, masam dan masin nya ikut selera anda..
rebus dan kopek isi-isi nya
1 ringgit taugeh
cuci bersih-bersih dan celur dalam air panas gelegak..sekejap jer jangan sampai lecur pula..
8-10 biji bawang merah
di hiris mayang nipis-nipis
1/2 cawan pati santan pekat (jangan campur air)
15-20 biji cili kampung
nak kurang atau lebih ikut pada tahap ketahanan kepedasan anda..
4 biji limau nipis
potong nipis supaya mudah nak perah nanti..asam limau ni lagi masam lagi sedappp..
2 sudu besar kerisik
garam secukupnya
masukkan kesemua bahan-bahan dalam mangkuk dan gaul..jangan ramas-ramas hancur kang taugeh-taugeh tu..rasa laa pedas, masam dan masin nya ikut selera anda..
Comments
Post a Comment