hai
u olls..tahun nak buat tat resepi lain pula..nak cuba resepi daripada
fb azlina ina..jom cuba..sedap...
mula-mula
kita putar ke..gaul ke..mixer ke..semua boleh..
200g buttercup (1 cawan metric)
3
sb susu pekat
kemudian
masukkan..
1
biji telur (kuning sahaja)
1
sk esen vanila
kacau
semua bahan-bahan ni hingga sebati..
masukkan bahan yang di ayak bersama
2
sb tepung jagung (membukit)
2
sb tepung kastard (membukit)
2 1/2 cawan tepung gandum red rose
uli hingga lembut..kalau masih
lembik boleh tambahkan tepung red rose sikit-sikit..
1/2 kg jem
nenas premium - gentel bulat atau lonjong
(1 kg jem nenas = 2 adunan)
Cara: sapu tangan dengan marjerin/minyak gentel bulat-bulat..
untuk
sapuan atas tat:
1 biji kuning telur (tak cukup pecahkan lagi telur)
gulung
tat dan sapu kuning telor..
bakar suhu 160'c/20 minit
(panaskan oven selama 10 minit)
bakar suhu 160'c/20 minit
(panaskan oven selama 10 minit)
tat bunga ( 50+- ) biji
tat gulung ( 100 +- ) biji
Comments
Post a Comment