hai..nak share resepi kek batik biskut marie ni..
masukkan ke dalam kuali..gunakan api yang kecil je..masak hingga cair..
250g butter
pastu tutup api..
Masukkan..
1/2 cawan serbuk koko (3 sb)
1 cawan milo
1/2 cawan susu pekat
1/2 cawan susu cair
1 biji telur
gaulkan bahan-bahan bagi rata lepas tu buka gas dengan api perlahan..kacau hingga pekat dan tutup api..
250g butter
pastu tutup api..
Masukkan..
1/2 cawan serbuk koko (3 sb)
1 cawan milo
1/2 cawan susu pekat
1/2 cawan susu cair
1 biji telur
gaulkan bahan-bahan bagi rata lepas tu buka gas dengan api perlahan..kacau hingga pekat dan tutup api..
Pastu masukkan..
300g / 1 bungkus biskut marie (patah-patahkan)
gaul rata..pastu masukkan dalam loyang yg di alas kertas/plastik..masukkan kek, tekan-tekan dan padatkan..sejukkan dan simpan di dalam peti sejuk..
Sos coklat..
250g dark coklat coin beryls
1 sb butter
150ml susu cair
Masukkan kesemuanye ke dalam mangkuk dan panaskan dalam microwave hingga cair..keluarkan dan kacau hingga pekat..
Krim cheese..
250g cream cheese
Pukul hingga kembang..keluarkan 1jam dari peti sejuk..pastu masukkan..
1/2 cawan gula castor
Putar lagi hingga kembang..pastu masukkan..
1/2 cawan susu cair
Putar lagi..siap..
Tak buat lapisan cheese..sebab cheese nya tak ada..hehehe..
Comments
Post a Comment