Skip to main content

Aidijuma Ohhh Aidijuma - Bahagian 2

  Aidijuma

bersambung misi aidijuma ohhh aidijuma-Bahagian 2 pulak..nak kongsi pasal tudung aj..tengah mabuk..layankan aja..dah bosan nanti berhenti laa beli..misi seterusnya..

misi 6 (03 april 2015) :
hihihi..daa makin parah dengan aj ni..order yang seterusnya dapat order kat kenalan dalam group telegram..asalnya nak order online..tengah-tengah order, habis..kenalan group tg ni namanya adriana..dia ada order lebih..jadi dia jual tanpa ambik upah, ambil caj pos dari aj je..sehelai rm16..cod lrt jelatek..tq adriana
pink label - yellow roses (rm16)
pink label – grey pink (rm16)
Aidijuma Ohhh Aidijuma-misi 6

misi 7 (07 april 2015) :
minggu ni ada keluar corak baru lagi, dekat central store (cs) dan mobile store (ms)..yang kat cs aj tak ada yang berkenan..tapi berkenan plak dengan yang dekat ms aj..corak lain-lain pulak..jauh nun kat shah alam dan kelantan..cari-cari dalam fb jumpa sorang penjual..harga errmmm ok laa..harga kesemua rm74 campur postage rm6..beli sekali dengan corak keluaran lepas-lepas..
pink label – gardenia
pink label – white forest
green label – green garden
green label – sunflower
Aidijuma Ohhh Aidijuma-misi 7

misi 8 (17 april 2015) :
design yang keluar kat ms terengganu minggu ni semua pink label..punya laa jatuh hati..hehehe..order ketujuh-tujuh design..ingat kan keluar kat ms aj je..rupa-rupanya sabtu dan ahad ada keluar jugak kat cs aj..huhu..order 7 design..tapi 3 corak jual kat orang..4 helai ni saya punya..hehe..sehelai rm18..
pink label - olive purple blue
pink label - blue green pink
pink label - flower b&w
pink label - green carnation
Aidijuma Ohhh Aidijuma-misi 8

Comments

Popular posts from this blog

Sukatan Cawan

Inilah cawan yang saya guna..memandangkan penimbang dah lama rosak..nak beli pun bukan nya guna selalu..jadi pakailah cawan..mana-mana resepi yang saya nak cuba..semua saya convertkan ke sukatan cawan..hehehe.. Sukatan tepung 45g = 1/4 cawan 65g = 1/2 cawan 90g = 3/4 cawan 125g = 1 cawan 250g = 2 cawan 10g = 2 sudu kecil 15g = 2 sudu besar ****************************** Sukan mentega 80g = 1/4 cawan 125g = 1/2 cawan 190g = 3/4 cawan 250g = 1 cawan 10g = 1 sudu kecil 15g = 1 sudu besar ****************************** Sukatan gula 80g = 1/4 cawan 125g = 1/2 cawan 190g = 3/4 cawan 250g = 1 cawan 10g = 1 sudu kecil 15g = 1 sudu besar ******************************   Sukatan cecair 50ml = 1/4 cawan 125ml = 1/2 cawan 180ml = 3/4 cawan 250ml = 1 cawan 1000ml /1 liter = 4 cawan

Ikan Tongkol Masak Taucu

dah lama tak ber blog..jadi hari nak post resepi Ikan Tongkol Masak Taucu..suami tetiba minta masakan ni..jom masak.. beberapa ketol ikan tongkol / aya hitam  (gaul garam dan kunyit) - goreng dan ketepikan **kisar kasar / tumbuk semua bahan-bahan ni..kemudian tumis hingga kekuningan..  1 labu bawang besar saiz sederhana atau 3-5 biji bawang kecil 4 ulas bawang putih 1 inci halia kemudian masukkan.. 2/3 sb taucu 1 sk +- pes asam jawa adabi air dan garam secukupnya kemudian masukkan sayur 1  biji bawang besar - potong gelang/bulat 4 biji lada besar hijau - potong 2 2 biji timun batang - potong ikut suka 2 biji tomato biarkan gelegak..agak-agak layu sikit sayur tu..angkat laaa...siap..

Keli Bakar kuah Santan (asam koli)

nak kongsikan resepi ikan keli lagi.. berkuah kan santan.. resepi mak mertua dan kesukaan suami.. buh dalam blog pasal mudah lupa.. 6 - 7 ekor ikan keli  bakar sampai kering, jangan hangus pula.. lepas tu patah-patahkan dan buang tulang tengah..ketepikan.. 1 biji kelapa - santan letak santan dalam mangkuk..kemudian masukkan kesemua bahan-bahan ni kedalam santan.. 6 - 8 biji bawang merah - mayang 4 - 5 biji limau nipis (potong dan perah) lagi banyak, lagi masam, lagi sedap.. 15 - 20 biji cili padi - ketuk-ketuk jangan sampai hancur sangat air dan garam secukupnya ramas-ramas kesemua bahan-bahan ni..kemudian masukkan ikan tadi..gaul sebati..siap..