hi..ok jom try buat biskut ni..ala-ala famous amos gitu..tapi tak adalah femes mana pom..hahaha..
putar atau guna senduk je..tapi saya guna mixer..hahaha..malas nak godek-godek..
1 cawan buttercup
1 cawan gula perang
kemudian masukkan..
1 biji telur (putih dan kuning)
1 sk esen vanila
secubit garam
kemudian masukkan bahan-bahan yang di ayak bersama..
2 cawan tepung red rose
1/4 cawan tepung jagung
1 sb tepung beras
1 sk baking powder
1/2 sk soda bikarbonat
1 sb serbuk koko
akhir sekali gunakan senduk saja untuk mengaul..masukkan..
100g choc chip (jenis tak cair bila bakar)
100g almond nib (bakar dahulu 100'c/10 minit)
100g coklat compound beryl's (cincang)
gaul dan tompok-tompok biskut sebesar saiz 20sen..jangan tekan-tekan..biarkan ia berongga dan tinggi..nanti ia akan mengembang dan meleperkan diri..
bakar suhu 160'c/20 minit...anggaran dalam 150+- biji..
putar atau guna senduk je..tapi saya guna mixer..hahaha..malas nak godek-godek..
1 cawan buttercup
1 cawan gula perang
kemudian masukkan..
1 biji telur (putih dan kuning)
1 sk esen vanila
secubit garam
kemudian masukkan bahan-bahan yang di ayak bersama..
2 cawan tepung red rose
1/4 cawan tepung jagung
1 sb tepung beras
1 sk baking powder
1/2 sk soda bikarbonat
1 sb serbuk koko
akhir sekali gunakan senduk saja untuk mengaul..masukkan..
100g choc chip (jenis tak cair bila bakar)
100g almond nib (bakar dahulu 100'c/10 minit)
100g coklat compound beryl's (cincang)
gaul dan tompok-tompok biskut sebesar saiz 20sen..jangan tekan-tekan..biarkan ia berongga dan tinggi..nanti ia akan mengembang dan meleperkan diri..
bakar suhu 160'c/20 minit...anggaran dalam 150+- biji..
Comments
Post a Comment