Skip to main content

Aidijuma Ohhh Aidijuma - Bahagian 7

Aidijuma


misi 27 (13 january 2016)
belek fb nampak post..cod kat garden midvalley..harga pom ok lah rm15 dan new..orang duk hunting design yg hot aje..saya beli ikot jatuh hati..asalkan harga pun ok, beli laa..memang mencari white label design lama-lama..tapi nak yang belum di pakai / baru..
white label-nama design tak tahu laa (tanya mr google ia tak jawab pun..huhu)
Aidijuma Ohhh Aidijuma-misi 27

misi 28 (18 january 2016)
hari ni aidijuma online mula jual design baru..dalam 35 design kot..kalau nak beli semua memang habis laa duit..beli yang kenan aja lahh..cik suami yang order kan skali kakak n adik punya..kongsi-kongsi postage..sehelai rm17..
bawal 204 - barberry 
bawal 203 - deep lake
bawal 203 - limoges
Aidijuma Ohhh Aidijuma-misi 28

misi 29 (3 april 2016)
lama dah tak beli aj..dah abiss demam aj dah..hujung minggu lepas ade keluar 6 design white label..tapi tak order pom..hari selasa balik kerja singgah cs pasar seni..beli ni je selai..
white label - colourful block
Aidijuma Ohhh Aidijuma-misi 29

misi 30 (7 may 2016)
angin aj datang kembali..banyak bbs shawl pulak keluar sekarang..tapi tak minat sangat shawl..kali ini order 2 helai je..order dengan orang nilai je..rm3 sehelai upahnya..pl label rm17 dan rl rm16 (termasuk upah)..
pink label - lactiflora turqouise
red label - hawaii flower
Aidijuma Ohhh Aidijuma-misi 30

misi 31 (29 may 2016)
hari ni aj yang keluar hari sabtu kelmarin akan masuk online website aidijuma..order-oder..hehe..taraaa..selai sekali dengan caj pos dan surcaj..dalam rm17++ laa sehelai...
pink label - mewangi ditsy hitam
pink label - mewangi ditsy putih
Aidijuma Ohhh Aidijuma-misi 31

Comments

Popular posts from this blog

Keli Bakar kuah Santan (asam koli)

nak kongsikan resepi ikan keli lagi.. berkuah kan santan.. resepi mak mertua dan kesukaan suami.. buh dalam blog pasal mudah lupa.. 6 - 7 ekor ikan keli  bakar sampai kering, jangan hangus pula.. lepas tu patah-patahkan dan buang tulang tengah..ketepikan.. 1 biji kelapa - santan letak santan dalam mangkuk..kemudian masukkan kesemua bahan-bahan ni kedalam santan.. 6 - 8 biji bawang merah - mayang 4 - 5 biji limau nipis (potong dan perah) lagi banyak, lagi masam, lagi sedap.. 15 - 20 biji cili padi - ketuk-ketuk jangan sampai hancur sangat air dan garam secukupnya ramas-ramas kesemua bahan-bahan ni..kemudian masukkan ikan tadi..gaul sebati..siap..

Sukatan Cawan

Inilah cawan yang saya guna..memandangkan penimbang dah lama rosak..nak beli pun bukan nya guna selalu..jadi pakailah cawan..mana-mana resepi yang saya nak cuba..semua saya convertkan ke sukatan cawan..hehehe.. Sukatan tepung 45g = 1/4 cawan 65g = 1/2 cawan 90g = 3/4 cawan 125g = 1 cawan 250g = 2 cawan 10g = 2 sudu kecil 15g = 2 sudu besar ****************************** Sukan mentega 80g = 1/4 cawan 125g = 1/2 cawan 190g = 3/4 cawan 250g = 1 cawan 10g = 1 sudu kecil 15g = 1 sudu besar ****************************** Sukatan gula 80g = 1/4 cawan 125g = 1/2 cawan 190g = 3/4 cawan 250g = 1 cawan 10g = 1 sudu kecil 15g = 1 sudu besar ******************************   Sukatan cecair 50ml = 1/4 cawan 125ml = 1/2 cawan 180ml = 3/4 cawan 250ml = 1 cawan 1000ml /1 liter = 4 cawan

Ikan Tongkol Masak Taucu

dah lama tak ber blog..jadi hari nak post resepi Ikan Tongkol Masak Taucu..suami tetiba minta masakan ni..jom masak.. beberapa ketol ikan tongkol / aya hitam  (gaul garam dan kunyit) - goreng dan ketepikan **kisar kasar / tumbuk semua bahan-bahan ni..kemudian tumis hingga kekuningan..  1 labu bawang besar saiz sederhana atau 3-5 biji bawang kecil 4 ulas bawang putih 1 inci halia kemudian masukkan.. 2/3 sb taucu 1 sk +- pes asam jawa adabi air dan garam secukupnya kemudian masukkan sayur 1  biji bawang besar - potong gelang/bulat 4 biji lada besar hijau - potong 2 2 biji timun batang - potong ikut suka 2 biji tomato biarkan gelegak..agak-agak layu sikit sayur tu..angkat laaa...siap..